Από την Αναστασία Ζάγκας
To μήλο εκτός από απολαυστικό φρούτο, βοηθάει στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης. Παρακάτω σας αναφέρουμε 5 τρόπους για να το βάλουμε ακόμα περισσότερο στο διατροφολόγιο μας.
1. Μέσα στην πίτσα
Τρίψτε μια κρούστα πίτσας ολικής αλέσεως με αμυγδαλέλαιο . Προσθέστε ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού , πολύ λεπτές φέτες μήλο και τριμμένο τυρί γκούντα . Ψήστε το στο φούρνο .
2. Bάλτε το το σε ένα shaker
Ανακατέψτε ένα μήλο , βανίλια, άπαχο ελληνικό γιαούρτι , βούτυρο καρύδας , νιφάδες βρώμης και μηλόπιτα μπαχαρικό .
3. Αναμείξτε το σε ένα BURGER
Προσθέστε ένα τεμαχισμένο μήλο σε άπαχο κιμά γαλοπούλας . Τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ιταλικά καρυκεύματα χορταριών .
4. Προσθέστε το στο CHILI ΣΑΣ
Για να φτιάξετε τσίλι λαχανικών, προσθέστε ψιλοκομμένο μηλο, μαύρο ή φασόλι Pinto (είδος μεξικάνικου φασολιού), μαζί με λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια, καρότα, και κρεμμύδια
5. Ανακατέψτε το μήλο μέσα στο τηγάνι με λαχανικά.
Προσθέστε φέτες μήλο στα λαχανικά σας. Για τη σάλτσα , χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από λάδι καρύδας , χυμό πορτοκαλιού , καφέ ρύζι, ξίδι , τριμμένο τζίντζερ , σκόρδο και κόκκινο πιπέρι . Σερβίρετε από πάνω από άγριο ρύζι .