simplyman

Διακοπές στο χωριό

Αααααα χωριό, εξοχή, καθαρός αέρας, βουνό ή θάλασσα. Ευκαιρία να γεμίσετε τις μπαταρίες σας λες και είστε τέσλα ή κινητά τηλέφωνα. Μα πάνω από όλα ευκαιρία να ηρεμήσετε λίγο . Μπορεί και όχι. Γιατί στα χωριά όλων περιπολούν περισσότερο ή λιγότερο οι παρακάτω εκνευριστικοί τύποι, έτοιμοι και πάνοπλοι με στόχο να διαταράξουν τη γαλήνη των διακοπών μας. Η ασπίδα προστασία τους ενάντια σε οποιαδήποτε δυναμική αντίδραση μας; Στο χωριό όλοι είναι γνωστοί ή σχεδόν συγγενείς, οπότε ντροπή να μιλάς έτσι στον κύριο τάδε που είναι και μεγαλύτερος και ξαδέλφος του άνδρα της θείας σου!!! Δεν υπάρχει σωτηρία αν δεν μάθεις να κάνεις μανούνρες διαφυγής. Χαιρετάς γρήγορα και προσπαθείς να προχωρήσεις.

  1. Ο αστειάτορας. Σε όλα τα χωριά υπάρχει ένας που νομίζει ότι έχει χιούμορ ενώ απλά προσβάλλει με χοντροκομμένα αστεία τους πάντες και συνήθως γελάει μόνο αυτός άντε και κανά δυο γερόντια που έχουν πίει πολλά τσίπουρα δεν ακούν πολύ καλά και παρασύρονται από τα τρανταχτά γέλια του καθόλου αστείου φίλου μας. Το γεγονός ότι δεν έχει ακούσει μερικά μπινελίκια καθώς όλοι είναι γνωστοί στα χωριά μεταξύ τους, τον έχει αποθρασσύνει. Συνήθως χτυπάει και πλάτες ενώ σε κάποιες εκδόσεις χουφτώνει, ή τουλάχιστον προσπαθεί, γυναίκες και καλά για πλάκα. Χαχα μπα σε καλό σου ξεκαρδιστήκαμε.
  2. Ο ανακριτής. Προσοχή μη σας ξεγελάσει η ευγένειά του! Μετά τα τυπικά κοινωνικά τι κάνει η οικογένεια, οι ερωτήσεις προχωράνε σε πιο βαθιά και σοβαρά θέματα. Τα ερωτήματα είναι τόσο άβολα και προσωπικά που θυμάσαι τη χειρότερη συνέντευξη για δουλειά που έχεις δώσει με μια γλυκιά νοσταλγία.
  3. Ο άρχοντας. Αλλιώς ο καταπληκτικός και φανταστικότερος τύπος στο χωριό. Αν ρωτήσεις τον ίδιο. Βασικά ο τύπος σπάει μπάλες με τη διαφήμιση που κάνει στον εαυτό του για το καταπληκτικό σπίτι που έχει, την τρομερή δουλειά, το υπεραυτοκίνητο και τα πολλά λεφτά που βγάζει. Μην τολμήσεις να του αντιμιλήσεις και να του πεις ότι είσαι καλύτερος σε κάτι από αυτόν. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ!!! Είναι ο άρχοντας του χωριού.
  4. Ο περιπολάρχης. Κάνει συνήθως ντουετάκι με τον ανακριτή και τον ενημερώνει πότε και ποιος έκανε τι. Το χειρότερο του είναι όταν δεν ξέρει κάποιον ούτε αυτός ούτε ο ανακριτής και δεν μπορούν να συνδυάσουν πρόσωπα γεγονότα και τοποθεσίες. Έχουν και οι μυστικές υπηρεσίες τα ζόρια τους. Αν σε κοιτάει απορημένα είσαι τυχερός φιλαράκι. Δεν σε ξέρει. Χαιρέτησε τον όμως για να μείνει ευχαριστημένος και με την εντύπωση
  5. Ο μπάστακας. Οκ φιλαράκι χαρήκαμε που σε είδαμε και τα είπαμε, καλημέρα, καλησπέρα και καληνύχτα προχώρα λίγο παραπέρα ήρθαμε να αράξουμε και να χαλαρώσουμε μη γίνεσαι κολλητσίδας. Δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε ρε τριτοτέταρτε ξαδελφε από τη μεριά της προγιαγιάς μου. Μια χρονιά ένα καλοκαίρι κάναμε παρέα. Στο δημοτικό!

Γενικά για να κάνετε ξέγνοιαστες διακοπές στο χωριό, να έχετε υπόψη σας την παροιμία «Δώσε θάρρος στο χωριάτη...» αλλά ταυτόχρονα να είστε και ευγενικοί για να μπορείτε να κινήστε κάτω από το ραντάρ.

 
Trendy:

retro

simply music

BonViveu21

TEXNOSOS