simplyman

Είναι τελικά τόσο κακό να κάνεις γνωριμίες μέσω ίντερνετ;

 Από τον Σπύρο Τσιώτση

 

Έχουμε πει πάμπολλες φορές πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο αποτελούν μεγάλο κομμάτι, ίσως δυσανάλογα σε κάποιες περιπτώσεις, της κοινωνικής μας ζωής. Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος, η αρνητική. Μα είσαι σοβαρός ψάχνεις να γνωρίσεις άνθρωπο μέσω ιντερνέτ, που τον ξέρεις κτλ. Όλες αυτές είναι συμβουλές που ακούμε από γνωστούς και φίλους. Σε ποιο βαθμό όμως ισχύουν;

Ο κόσμος δεν φλερτάρει πια, όλοι είναι χαμένοι σε μια οθόνη. Πράγματι, βγαίνεις έξω και κοιτάς και εσύ και οι άλλοι το κινητό σου. Δεν το κάνεις μόνο για να φλερτάρεις διαδικτυακά αλλά και για να διαβάσεις διάφορα νέα, άρθρα και ότι άλλο βγάζει στην αρχική σου. Κακή συνήθεια που την έχω και εγώ και σε αποκόπτει από την παρέα σου αλλά και από την πραγματικότητα. Πολλές φορές επειδή κάνεις ωραίο χαβαλέ με κάποιον, αρχίζεις να φαντάζεσαι και πράγματα τα οποία ίσως δεν ισχύουν, για μια περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης σας.

Πόσα ψέματα κρύβονται πίσω από μια φωτογραφία ή ένα προφίλ όμορφα στημένο; Τα έχουμε ξαναπεί. Ανεξαρτήτως φύλου αν είσαι επιδέξιο άτομο με την τεχνολογία, μπορεί να φανείς μοντέλο, επιτυχημένος επιχειρηματίας και ότι άλλο θες, εξαπατώντας το άτομο που μιλάτε καιρό μαζί, για τον πραγματικό βίο που διάγεις ή τα κιλά σου ή το ύψος σου, ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Όπως και τα φίλτρα που βάζουν κάποιοι στις φωτογραφίες τους.

Η επικινδυνότητα του να βγαίνεις με έναν άγνωστο. Εντάξει, νομίζω όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό. Ειδικά άμα το άτομο δεν είναι αυτό που νομίζουμε, όπως είπα παραπάνω, και παιχτεί απόρριψη. Μπορεί να μην το πάρει και τόσο ψύχραιμα. Εκτός από τον κίνδυνο στην πραγματική ζωή, σίγουρα θα υπάρξει και παρενόχληση διαδικτυακά, αλλά η σωματική μας ακεραιότητα έρχεται πρώτη.

Πόσο άγνωστος όμως πραγματικά είναι; Όλη αυτή η υπερέκθεση μας στο ιντερνέτ όμως ίσως και να έχει τα θετικά της. Δηλαδή κάπου θα υπάρχουν κάποια σημάδια για το τι άτομο είναι. Κάποιες κόκκινες σημαίες αν είμαστε σε επιφυλακή. Επίσης πολλές φορές υπάρχουν και κοινοί φίλοι, τους οποίους αν τους ξέρουμε και εκτός ... εικονικής πραγματικότητας, ίσως να μπορούν να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες για το άτομο που φλερτάρουμε.

Πόσα να κρύψεις στο προφίλ όμως αν δεν ξέρεις τα γούστα πχ ενός ατόμου που θέλει να προσεγγίσεις; Αν είσαι ειλικρινής γενικά, το ίδιο θα είναι και το προφίλ σου στα κοινωνικά δίκτυα. Θα απεικονίζει κάποιες πτυχές των προτιμήσεων σου, των σκέψεων σου, των ενδιαφερόντων σου, όσο και αν δεν είσαι πρόθυμος να τις εκθέσεις όλες στο κοινό. Λίγο διορατικός να είναι κάποιος και καθώς όσο αυξάνεται η αλληλεπίδραση με κάποιον αυξάνεται και η παρουσία μας στην αρχική του, μπορείς να καταλάβεις πολλά.

Ο κόσμος εξελίσσεται, αλλιώς θα στέλναμε ακόμα ραβασάκια ή γράμματα με ταχυδρομικά περιστέρια. Όλο αυτό με την τεχνολογία που απομονώνει τους ανθρώπους, είναι μέχρι ένα βαθμό σωστό, αλλά λίγο φρένο κύριοι επικριτές, δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά. Στο κάτω κάτω της γραφής, η ορθή της χρήση εναπόκειται σε σένα.

Χρησιμοποίησε την τεχνολογία, η οποία όπως κάθε τι μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι, υπέρ σου. Και όποτε εσύ θες, ζώντας κυρίως στον πραγματικό κόσμο, ο οποίος όμως εξελίσσεται και τεχνολογικά.

 
Trendy:

retro

simply music

BonViveu21

TEXNOSOS